İngiltere turist vizesi - İngiltere turist vizesi başvuru işlemleri

Bize ulaşın

ingiltere-turist-vizesi

İngiltere Turist Vizesi

İngiltere turist vizesi ile Birleşik Krallık’a (İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya, Galler) tatil için gidebilir, orada yaşayan arkadaşlarınızı/tanıdıklarınızı ya da Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı Vize ve Göçmenlik Ofisi’nin (UKVI) aile ziyareti tanımı dışında tuttuğu akrabalarınızı ziyaret edebilirsiniz.

İngiltere turist vizesi kaç günde çıkar?

İngiltere turist vizesi başvuruları 3 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. Planlanan seyahat tarihinden en fazla 3 ay öncesinden vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

İngiltere turist vizesi ile Birleşik Krallık’ta ne kadar kalabilirim?

İngiltere turist vizesi ile Birleşik Krallık’ta en fazla 6 ay kalabilirsiniz. Uzun bir süreçte Birleşik Krallık’a sürekli seyahat etmeniz gerektiğini kanıtlarsanız uzun süreli vizeye başvurabilirsiniz. (1, 2, 5 veya 10 yıllık ingiltere turist vizesi) Vize harcı vize süresine göre değişiklik göstermektedir. Güncel vize harçlarını öğrenmek için tıklayın.

İngiltere turist vizesi ile;

  • ücretli veya ücretsiz bir işte çalışamazsınız,
  • sık ziyaretlerle uzun süre Birleşik Krallık’ta yaşayamazsınız,
  • evlenemezsiniz, hemcins birlikteliğinizi tescil ettiremezsiniz, evliliğinizi veya hemcins birlikteliğinizi bildiremezsiniz,
  • özel tıbbi tedavi göremezsiniz,
  • devlet yardımı alamazsınız.

İngiltere turist vizesi alabilmeniz için;

  • en az 18 yaşında olmanız,
  • Birleşik Krallık’a tatil amaçlı gidiyor olmanız,
  • seyahatiniz süresince kendi masraflarınızı karşılayabilecek durumda olmanız,
  • İrlanda, Man Adası veya Manş Adaları haricinde başka bir ülkeye transit geçiş yapmayacak olmanız,
  • gidiş-dönüş uçak bileti ücretlerinizi ödeyebiliyor olmanız gerekir.

Uzun süreli bir İngiltere turist vizesi başvurusu yapacaksanız;

  • Birleşik Krallık’a sık ve devamlı gitme ihtiyacınız olduğunu,
  • Birleşik Krallık’a gelme sebebinizin vizenin geçerlilik süresi boyunca önemli şekilde değişmeyecek olduğunu,
  • her ziyaretinizin sonunda Birleşik Krallık’tan ayrılmayı planladığınızı da kanıtlamanız gerekir.

Seyahat geçmişinizde uzun sürelerle Birleşik Krallık’ta aralıksız olarak yaşadığınızın tespit edilmesi halinde vizeniz iptal edilip ülkeye girişiniz uzun süreli olarak yasaklanacaktır. Örneğin, İngiltere’ye 8 günlüğüne turistik seyahatte bulunacağınızı belirtip zorunlu nedenler dışında 8 günden fazla kalırsanız bu durum bir sonraki başvurunuzda başınıza dert açabilir. Kontrolünüz dışındaki sebeplerden dolayı (pasaportunuzun çalınması, kaybolması veya hastalık v.b. durumlar) taahhüt ettiğiniz süreden daha uzun kalmanız halinde, bu durumları belgelerle kanıtlamanız menfaatinize olacaktır.

Vizeniz onaylanana kadar konaklama veya uçak bileti için ödeme yapmamanız gerekir. Aksi halde, şirketimiz ve başkonsolosluk hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

İngilizce veya Galce olmayan tüm destekleyici belgelerinizin birer yeminli tercümesini sunmanız gerekir.