İngiltere Aile Ziyareti Vizesi Danışmanlık ve Başvuru Hizmetleri

Bize ulaşın

Aile ziyareti vizesi

ingiltere aile ziyareti vizesi

Birleşik Krallık’ta yaşayan akrabalarınız

Sadece aşağıdaki kişileri ziyaret etmek için İngiltere aile ziyareti vizesine başvurabilirsiniz:

  • eşiniz veya hemcins eşiniz
  • çocuklarınız
  • anne-babanız veya kardeşleriniz
  • büyükanne-büyükbabanız veya torunlarınız
  • eşinizin veya hemcins eşinizin kardeşleri veya ebeveynleri
  • çocuğunuzun eşi veya hemcins eşi
  • üvey anne-babanız, üvey çocuklarınız veya üvey kardeşleriniz
  • en az son 2 yıldır evli gibi birlikte yaşadığınız kişi

Birleşik Krallık’taki aile fertleriniz:

  • İngiliz vatandaşı veya
  • Birleşik Krallık’ta yerleşik yaşayan veya
  • Birleşik Krallık’ta iltica kapsamında yaşayan veya
  • insani koruma kapsamında yaşayan biri olmalıdır.

İngiltere aile ziyareti vizesi kaç günde çıkar?

İngiltere turist vizesi başvuruları 3 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. Planlanan seyahat tarihinden en fazla 3 ay öncesinden vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

İngiltere aile ziyareti vizesi ile Birleşik Krallık’ta ne kadar kalabilirim?

İngiltere turist vizesi ile Birleşik Krallık’ta en fazla 6 ay kalabilirsiniz. Uzun bir süreçte Birleşik Krallık’a sürekli seyahat etmeniz gerektiğini kanıtlarsanız uzun süreli vizeye başvurabilirsiniz. (1, 2, 5 veya 10 yıllık ingiltere turist vizesi) Vize harcı vize süresine göre değişiklik göstermektedir. Güncel vize harçlarını öğrenmek için tıklayın.

İngiltere aile ziyareti vizesi ile;

  • ücretli veya ücretsiz bir işte çalışamazsınız,
  • sık ziyaretlerle uzun süre Birleşik Krallık’ta yaşayamazsınız,
  • evlenemezsiniz, hemcins birlikteliğinizi tescil ettiremezsiniz, evliliğinizi veya hemcins birlikteliğinizi bildiremezsiniz,
  • özel tıbbi tedavi göremezsiniz,
  • devlet yardımı alamazsınız.

İngiltere aile ziyareti vizesi alabilmeniz için;

  • en az 18 yaşında olmanız,
  • Birleşik Krallık’a 6 aydan kısa süreli gidiyor olmanız,
  • seyahatiniz süresince kendi masraflarınızı karşılayabilecek durumda olmanız,
  • İrlanda, Man Adası veya Manş Adaları haricinde başka bir ülkeye transit geçiş yapmayacak olmanız,
  • gidiş-dönüş uçak bileti ücretlerinizi ödeyebiliyor olmanız gerekir.

Uzun süreli bir İngiltere aile ziyareti vizesi başvurusu yapacaksanız;

  • Birleşik Krallık’a sık ve devamlı gitme ihtiyacınız olduğunu,
  • Birleşik Krallık’a gelme sebebinizin vizenin geçerlilik süresi boyunca önemli şekilde değişmeyecek olduğunu,
  • her ziyaretinizin sonunda Birleşik Krallık’tan ayrılmayı planladığınızı da kanıtlamanız gerekir.

Seyahat geçmişinizde uzun sürelerle Birleşik Krallık’ta aralıksız olarak yaşadığınızın tespit edilmesi halinde vizeniz iptal edilip ülkeye girişiniz uzun süreli olarak yasaklanacaktır.

Vizeniz onaylanana kadar konaklama veya uçak bileti için ödeme yapmamanız gerekir. Aksi halde, şirketimiz ve başkonsolosluk hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

İngilizce veya Galce olmayan tüm destekleyici belgelerinizin birer yeminli tercümesini sunmanız gerekir.